preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na logo kviza koji se nalazi u desnom stupcu školske web stranice.

 

 

 

 

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kamo poslije OŠ?

Natječaji za IUN

 

vijesti
Školski prometni poligon
Željka Ninčević / datum: 16. 10. 2017. 11:16

Danas su učenici trećeg, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda sudjelovali na izvanučioničnoj nastavi na prometnom poligonu u Splitu. Prvi sat su poslušali predavanje o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima,a zatim su imali priliku biti sudionikom prometa na samom poligonu, naravno uz primjenu propisa i poštivanje prometne signalizacije. Sve naučeno su vježbali kao vozači bicikla ili kao pješaci.

Cilj ovakve nastave je povećanje kvalitete prometne kulture kao i smanjenje broja prometnih nesreća. Nadamo se da su naši učenici sve  zapamtili, te da će naučeno primjenjivati na putu od kuće do škole.

 


[OPŠIRNIJE]Dani kruha - Malinska, otok Krk
Željka Ninčević / datum: 15. 10. 2017. 11:07

Diljem Lijepe Naše održavaju se dvadeset i šesti put po redu Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje. Ekološki smisao ovog projekta je, kroz izložbu plodova zemlje iz svih naših krajeva, ukazati na potrebu očuvanja biološke raznolikosti. Starinski načini pripreme kruha i drugih plodova zemlje, uz izložbu starih pribora i alata za pripremu kruha i obradu zemlje, imaju za cilj očuvati običaje našeg naroda, kao dio nacionalne kulturne baštine. Uz ekološku i kulturološku dimenziju, izložbom i štovanjem kruha koji je simbol životne i duhovne snage, iskazuje se i važna duhovna dimenzija ovog projekta.

Pozvani smo i ove godine na središnju svečanost Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje na državnoj i svehrvatskoj razini u Malinsku na otoku Krku. Naši osmaši Izabella, Antonija i Vedran u pratnji učitelja likovne kulture Tomice Jadronje su uspješno predstavili proizvode, običaje i tradiciju našega kraja. Sudjelovali su u procesiji sa pronosom darova, te na svečanoj Svetoj misi u župnoj crkvi sv. Apolinara. Upoznali su učenike, običaje i tradiciju raznih krajeva Lijepe naše, i vratili se kući obogaćeni još jednim lijepim iskustvom.

 


[OPŠIRNIJE]Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Željka Ninčević / datum: 13. 10. 2017. 12:57

Dani kruha, a u punom nazivu Dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Današnji sunčani petak smo posvetili zahvali na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine  bili podareni.

Petašice Paula Baras i Anamarija Pecolaj su nam pročitale zanimljivosti o Danima kruha, a potom je Karlo Franić pročitao pjesmu o kruhu. Točno u podne je župnik don Ante Čulić blagoslovio plodove zemlje, a dio će učenici nositi u Malinsku na otoku Krku gdje se u nedjelju održava  Svehrvatska smotra Dana kruha na kojoj želimo potaknuti svijest o važnosti očuvanja biološke raznolikosti naše domovine.

Inače, legenda kaže  da je prvi je kruh nastao  sasvim slučajno. Oko 2600. godine prije Krista jedan egipatski rob uz vatru je pravio kolačiće od brašna i vode. Uhvatio ga je san, vatra se ugasila, a kolačići su ostali na toplom. Rezultat možete pretpostaviti: tijesto se diglo, a pečeni kolačići bili su mnogo ukusniji od tankih, tvrdih kakve su jeli do tada.

Na suncu nam one zriju.
Drago Sunce, zemljo draga,
Hvala Vam za Vaša blaga.
 


[OPŠIRNIJE]Vježba evakuacije i spašavanja
Željka Ninčević / datum: 11. 10. 2017. 12:28

Danas smo praktično provjerili Plan evakuacije i spašavanja naše škole. Točno u 10 h oglasio se požarni alarm. Učenici su u pratnji učitelja odmah napustili svoje učionice i okupili se na zbornom mjestu - školskom dvorištu. Pozvani su vatrogasci, koji su kroz nekoliko minuta već stigli i užurbano pristupili "gašenju požara", u čemu su bili vrlo učinkoviti.

Na kraju su demonstrirali gašenje požara zapaljive tekućine uz pomoć ručnog aparata za početno gašenje požara punjenim prahom. U gašenju su se okušali i učenici koji su vježbu ocijenili uspješnom s jednom malom opaskom: Trebalo bi je ponoviti češće od jednom godišnje!

 


[OPŠIRNIJE]Čestitamo Dan neovisnosti!
Željka Ninčević / datum: 6. 10. 2017. 12:18

Usuret Danu neovisnosti Republike Hrvatske koji se obilježava u nedjelju 8. listopada, danas smo upoznali učenike s tim važnim datumom. Tog je dana 1991. godine Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s tadašnjom državom koja se zvala Jugoslavija.

Istog je dana, ali daleke 1075. godine u Solinu okrunjen kralj Zvonimir, a 2015. godine slavni Google je čestitao Dan neovisnosti  tako da je na svojoj tražilici umjesto drugog slova O stavio hrvatsku zastavu, a kao pozadinu postavio Plitvička jezera.

Domovino naša mila

Te planine, te doline,

Pa te rijeke i to more,

Ta proljeća, ljeta, zime,

Miris noći, miris zore.

 

To je dio slike tvoje

Koja puni srce moje

I, za tebe, jer se sjeća,

Na godinu jedna svijeća.

 

Svijetli usred torte bijele,

Jer ti djeca žele, žele,

Sreće puna bijela krila,

Domovino naša mila. 

Ovu divnu pjesmu Zvjezdane Čagalj nam je pročitala Josipa Baras, a Duje Miše nas je upoznao sa nizom zanimljivosti o Danu neovisnosti.

Čestitamo našoj domovini rođendan i želimo da se razvija kao naš dragi dom!


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Željka Ninčević / datum: 6. 10. 2017. 10:11

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan.

Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ (ponedjeljak – prvi dan u Dječjem tjednu).

Nizom pedagoških radionica o Konvenciji o dječjim pravima u svim razredima naše škole i mi smo doprinjeli ovom važnom tjednu.


[OPŠIRNIJE]Susret dječjih gradskih vijeća Splita i Solina povodom Dječjeg tjedna
Željka Ninčević / datum: 6. 10. 2017. 09:49

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Dječji tjedan u Hrvatskoj obilježava se u prvom tjednu mjeseca listopada. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Tim povodom u danas je održan susret dvaju dječjih vijeća gradova susjeda Solina i Splita u splitskoj Gradskoj upravi.

Uz 28 dječjih vijećnika Grada Splita, među kojima je bila i naša Izabella Garić i 21 dječjeg vijećnika Grada Solina, susretu su nazočili i gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović, gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević te voditeljice dječjih gradskih vijeća Anđelka Visković i Radojka Bućan.

Bila je to prigoda da svi sudionici u otvorenom razgovoru i međusobnom postavljanju pitanja zajedno utvrde probleme, rješenja i svoja viđenja grada – prijatelja djece, a gradonačelnici Splita i Solina, nisu imali lak zadatak, jer su izvještaje o svom radu morali polagati djeci. Pitanja su se nizala jedno za drugim od dječjih igrališta i sigurnosti prometnica oko školskih zgrada, do apartmanizacije centra Splita, sanacije Karepovca pa do nošenja školske torbe i tableta.

Na kraju su dječji vijećnici uz potporu oba gradonačelnika uputili i jasan prijedlog ministrici znanosti i obrazovanja, Blaženki Divjak da žele uvesti digitalizaciju u svojim školama i knjige zamijeniti tabletima.


[OPŠIRNIJE]SRETAN DAN UČITELJA!
Željka Ninčević / datum: 5. 10. 2017. 14:14


[OPŠIRNIJE]Sufinanciranje nabavke školskih udžbenika za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda
Željka Ninčević / datum: 25. 9. 2017. 14:22

Poštovani roditelji,

U prilogu je zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika za učenicu/ka drugog, trećeg ili četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018.

Rok za dostavu ispunjenog i potpisanog obrasca Zahtjeva u školu koju učenik pohađa je do petka, 6. listopada 2017. godine.  

Uz svaki zaprimljeni Zahtjev potrebno je priložiti i obveznu dokumentaciju (presliku osobne iskaznice i kartice tekućeg ili žiro računa podnositelja).

Zahtjev

Zaključak


[OPŠIRNIJE]BLAGDAN GOSPE OD PRIZIDNICA
Željka Ninčević / datum: 10. 9. 2017. 11:54

Danas smo u prekrasnom svetištu Gospe od Prizidnica, proslavili svetkovinu Imena Marijinog, blagdana koji svake godine privlači veliki broj vjernika, posebno pomoraca, kako bi ih Majka Božja pratila za vrijeme plovidbe.

I naši zadrugari su se na ovaj dan već tradicionalno predstavili proizvodima učeničke zadruge Prizidnica: ekstra djevičanskim maslinovim uljem iz školskog maslinika, uljem gospine trave, ekološkim sapunima od maslinovog ulja i još mnogim drugim. Uspješno su promovirali rad cijele škole, naših vrijednih učenika i učitelja. 


[OPŠIRNIJE]Dobrodošli dragi prvaši!
Željka Ninčević / datum: 4. 9. 2017. 14:20

Stigli su u pratnji roditelja, svi redom nasmiješeni, neki već sa školskom torbom preko ramena, spremni za nova znanja, nove igre i nova prijateljstva. Upoznali su svoju učiteljicu, te sa zanimanjem odgledali priredbu dobrodošlice koju su im pripremili stariji učenici. Uručeni su im i mali poklončići, što ih je jako razveselilo.

Dragi naši prvaši, danas je počelo najuzbudljivije, ali i najveselije razdoblje vašeg života. Budite jaki, strpljivi, pošteni, vrijedni i veseli! S lakoćom i zadovoljstvom usvajajte nova znanja! Budite ponos vašim roditeljima i učiteljima! Rastite u radosti i mudrosti! Dobrodošli!!!

 

 


[OPŠIRNIJE]Početak šk. god. 2017./2018.
Željka Ninčević / datum: 30. 8. 2017. 12:52

Nova školska godina počinje

04. rujna 2017. - ponedjeljak u 8.00.

Svečani prijam prvaša

04. rujna 2017. - ponedjeljak u 11.00.

 

Želimo vam sretan i uspješan početak nove školske godine!

                               djelatnici OŠ Slatine


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju