preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Natječaji za IUN

 

Kamo poslije OŠ?

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježili smo Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
Autor: Željka Ninčević, 22. 2. 2017.

CEPN (Centar za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova) već 4. godinu zadnju srijedu u mjesecu veljači potiče cijelu Hrvatsku, osobito odgojno - obrazovne ustanove da nose ružičasto u znak potpore borbi protiv nasilja. Čitava priča krenula je u Americi kad su jednog dječaka zlostavljali jer je nosio ružičaste majice dok mu je majka bila u bolnici i borila se s teškom bolešću. Njegovi prijatelji su u znak potpore tom dječaku odlučili nositi majice iste boje i otada do danas val ovakvog simboličnog protesta protiv nasilja širi se i raste te je dostigao u Hrvatskoj čak 500 000 podupiratelja! 17. veljače ove godine, Dan ružičastih majica je sa 107 glasova saborskih zastupnika proglašen i Nacionanim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

I mi smo dali svoj doprinos obilježavanju ovog važnog dana. Ružičaste majice su nas podsjetile kako moramo živjeti u praksi ono što piše na zidu naše škole, a to je da je naša škola mjesto nulte tolerancije na nasilje.

Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga sudjelovanjem u ovom programu podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju