preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Natječaji za IUN

 

Kamo poslije OŠ?

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ DEBATE
Autor: Marina Ležaja, 25. 2. 2017.

U petak  24. veljače i subotu 25. veljače 2017. u OŠ Dobri i OŠ Manuš u Splitu održano je prvo Županijsko natjecanje iz debate u kojem su sudjelovali i članovi Debatnog tima OŠ Slatine: Marita Matić, Ela Nakir, Ivan Perić i Antonia Rožić te voditeljica tima Marina Ležaja.

Na natjecanju su, osim učenika osnovnih škola Splitsko- dalmatinske županije, sudjelovali i učenici osnovnih škola iz Knina tako da je bilo ukupno 22 tima. Natjecali smo se u 6 kola, 4 su bila na zadanu tezu: Treba uvesi minimalne kvote za žene za Hrvatski sabor, a dvije teze su bile ad hoc. Tu su učenici bez pomoći voditelja i tehnologija, morali sami napraviti jednu stranu na tezu koja im je netom prije zadana.

Ponosni smo na naš tim koji se jako dobro snašao te smo završili natjecanje na 10. mjestu, pobjedivši u 3 debate i izgubivši u 3. Dobili smo nekoliko pohvala, ali i savjeta i poticaja te će naš Debatni klub i dalje nastaviti raditi, razvijati se i napredovati. Ovo nam je bila prilika za učenje i napredovanje jer pomoću debate razvijamo komunikacijske, socijalne i prezentacijske vještine. Upoznali smo i ostale timove, družili se i ozbiljno debatirali. Zahvljujemo sucima na komentarima koji su nam pomogli da se iz kola u kolo razvijamo i napredujemo. 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju