preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Natječaji za IUN

 

Kamo poslije OŠ?

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
BLAGO NAŠEG MARJANA
Autor: Željka Ninčević, 7. 4. 2017.

U organizaciji Grada Splita, danas smo (učenici 4. razreda) započeli s provedbom projekta Blago našeg Marjana. Od Samostana sv. Frane, preko Šperuna, kroz Varoš, u pratnji voditeljica iz Društva za zaštitu park šume Marjan krenuli smo u poučnu šetnju po Marjanu.

Iako je vrijeme bilo prohladno i oblačno, to nas nije omelo u slušanju zanimljivosti o park šumi Marjan, Varošu i poznatim osobama iz prošlosti našeg grada koji su voljeli Marjan i svojim znanjem i aktivnostima pomogli da on danas bude kakav je. Vidjeli smo mnoge zanimljive biljke marjanske flore i značajne građevine iz prošlosti. Sa Prve vidilice se pružao nezaboravan pogled na Split i okolicu. Vrijeme je bilo sve ljepše pa smo ispred crkvice sv. Nikole odmorili i pojeli svoje sendviče. Voditeljici smo postavljali mnoga pitanja o biljkama i kulturnim spomenicima na Marjanu, a ona je znala odgovore na sva naša pitanja.

Na žalost došlo je vrijeme za povratak, pa smo se istim putem kroz Varoš vratili na Rivu gdje nas je čekao autobus. Bilo nam je žao jer se iza oblaka pojavilo sunce koje je mamilo na šetnju po Marjanu. Veseli i puni dojmova vratili smo se u Slatine.

Nastavljamo sa učenjem o Marjanu u razredu. Pripremat ćemo se za sudjelovanje u kvizu znanja, a poseban izazov će nam biti izrada plakata o naučenom.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju