preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Natječaji za IUN

 

Kamo poslije OŠ?

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ŠKOLE ZA AFRIKU
Autor: Željka Ninčević, 5. 6. 2017.

"..možda je upravo sada u nekom malom afričkom selu rođeno dijete koje može postati najpoznatiji pisac modernog doba. U selu ne postoji škola pa možda to nikada nitko neće otkriti, a dijete će odrasti i nikada neće spoznati sve mogućnosti koje nosi u sebi..."(iz Vodiča za provedbu aktivnosti Projekta)

Već drugu školsku godinu provodimo Unicefov projekt Škole za Afriku. Dva osnovna cilja projekta su prikupljanje sredstava za školovanje djece u Africi ali i navikavanje na humano djelovanje. Vrlo važno je i osvještavanje svega ono što imamo a uzimamo zdravo za gotovo (hrana, voda, obitelj, škola, liječnička skrb i sl.). Na poticaj naših zadrugara, na učeničkom vijeću te na satovima razrednika kroz cijelu godinu radili smo na osvještavanju o problemima djece iz Afrike. U tome su nam puno pomogli materijali za provedbu projekta i to osobito radne bilježnice. Isto tako, 15. svibnja u prekrasnom ambijentu Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika  u Splitu  otvorena je smotra preventivnih programa. Na plakatu koji smo mi izložili poseban dio zauzima upravo rad na ovom projektu jer smatramo da radom na prevenciji možemo razviti humane vrednote kod učenika.

Ovaj mjesec prikupljamo po 5 kn za djecu Afrike. Prikupljena donacija bit će uplaćena na Unicefov račun te se nadamo da će pripomoći u otvaranju škola i osiguravanju kako toplog obroka na mjestu obrazovanja tako i zdravstvene skrbi za ovu djecu.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju