preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Natječaji za IUN

 

Kamo poslije OŠ?

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izlet - otok Brač
Autor: Željka Ninčević, 9. 6. 2017.

Na kraju još jedne školske godine, ostvarili smo jednodnevni izlet – terensku nastavu, za sve naše učenike. U dogovoru s roditeljima, odabrali smo Park prirode Sutivan na otoku Braču i nismo pogriješili.

Redovnom linijom Bura Line stigli smo do Splita, a odande trajektom do Supetra. Vožnja brodom i trajektom po sunčanom i izrazito toplom vremenu, bila je najbolji mogući izbor.

Cjelodnevni boravak u Parku obuhvatio je kratko predavanje uz obilazak,  pod stručnim vodstvom vlasnika Parka i zaljubljenika u životinje, te upoznavanje s raznovrsnim biljnim i životinjskim svijetom: domaćim i divljim životinjama, egzotičnom peradi, ogromnom papigom i zlatnim ribicama.

Djeca su dobro iskoristila veliki pješčanik s ljuljačkama, klackalicama i toboganima, boćarsku stazu, veliki amfiteatar i dvije manje žičare. Odbojka na pijesku i mali nogomet bili su posebno privlačni, a bilo je i potezanja konopa, utrke u vrećama, te izviđačkih igara koje je vrlo uspješno vodila Ivana – turistička pratiteljica agencije Magellan.

U restoranu, koji je u sklopu parka, pripremaju se jela primjerena djeci (pilići i purići iz domaćeg uzgoja) a djecu je posebno oduševilo što su mogli jesti do mile volje i piti pripremljene sokove. 

U popodnevnim smo se satima autobusom vratili u Supetar, gdje se jedna grupa djece odlučila za  šetnju slikovitim gradićem i posjet crkvi Navještenja Marijina, a drugi su se kupali do ukrcaja na trajekt za Split, odakle smo se brodom vratili u Slatine.

Vrijedno je napomenuti i to da su se učitelji i učenici našli na istoj strani, ocijenivši današnji dan ocjenom plus 5! Ponovilo se!

Više slika u foto-galeriji!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju