preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Natječaji za IUN

 

Kamo poslije OŠ?

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ekskurzija 4. razred - Hrvatsko Zagorje
Autor: Željka Ninčević, 26. 5. 2017.

Ove su školske godine učenici četvrtog razreda naše škole, njih četvero, zajedno sa učenicima OŠ Petar Berislavić iz Trogira bili na trodnevnoj ekskurziji u Hrvatsko zagorje. Evo njihove priče...

U ranim jutarnjim satima krenuli smo veseli i uzbuđeni iz Trogira. Avantura je započela. U autobusu je bila vesela atmosfera. Upoznali smo puno novih prijatelja. Prvo zaustavljanje bilo je u gradu na četiri rijeke - Karlovcu. Tu smo posjetili Akvatiku, prvi slatkovodni akvarij i Muzej rijeka u kojem smo upoznali floru i faunu hrvatskih rijeka. Na licu mjesta mogli smo vidjeti sve ono o čemu smo učili u školi i vidjeli na slikama. Naučili smo puno o bioraznolikosti naših rijeka i kako ih očuvati za budućnost.


Putovanje smo nastavili prema Krapini gdje smo posjetili čudesni Muzej krapinskih neandertalaca. Svi su bili oduševljeni i u čudu gledali evolucijski razvoj čovjeka od pećine do svemirskih prostranstava. Kupivši razne suvenire, umorni i puni dojmova zaputili smo se na krajnje odredište našeg putovanja, hotel Trakošćan koji se smjestio u samom podnožju blizu predivnog dvorca obitelj Drašković Trakošćan. Svi smo bili očarani njegovom ljepotom već na prvi pogled. Jedva smo čekali iduće jutro kad ćemo poći u obilazak samog dvorca u pratnji vodiča.

Stigavši pred hotel prijavili smo se na recepciji i smjestili u dvokrevetne sobe koje su nas oduševile. Prvi je dan bilo smiješnih situacija sa hotelskim karticama koje smo zaboravljali u sobama. Nakon osvježenja u hotelskom bazenu spustili smo se u restoran na večeru. Tanjuri su za čas bili prazni jer smo dobro ogladnili, a hrana je bila izvrsna i po svačijem ukusu. Te prve večeri imali smo organiziranu disco večer. Nekima je bilo draže druženje po sobama. Svi smo jako kasno zaspali od prevelikog uzbuđenja.

Slijedeći dan, nakon doručka posjetili smo dvorac Trakošćan i divili se njegovoj ljepoti i burnoj prošlisti, Mariju Bistricu u kojoj smo sami izrađivali licitarska srca i predivan barokni grad Varaždin, u kom smo, na našu nevjericu, uz glavni gradski trg zatekli kip našeg Grgura Ninskog. I tamo je negov palac bio" izlizan". Za uspomenu smo se slikali i vratili u hotel. Opet smo imali disco večer i zaspali puno ranije jer smo bili jako umorni. Nakon večere spakirali smo svoje stvari, jer sutra nas je čekao odlazak iz hotela i put u Zagreb. 

Zadnji dan putovanja bio je najuzbudljiviji. Ne znamo gdje nam je bilo ljepše: u obilasku Gornjeg grada, u Muzeju iluzija, Tehničkom muzeji ili u ZOO-u. Dan je bio pun uzbuđenja i mi smo se odlično zabavljali. Svi smo se slikali na Markovom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića i pred Saborom. Iako smo bili umorni radovali smo se povratku kući i susretu s roditeljima koji su nam jako nedostajali.

Stekli smo puno novih prijatelja, a i prve simpatije. Upoznali smo dio naše preljepe domovine, otkrili njene krajeve u kojima nikada nismo bili. S torbama punim suvenira, puno divnih doživljaja i novih prijateljstava vratili smo se kući u kasnim večernjim satima. Našoj sreći nije bilo kraja kad smo vidjeli svoje obitelji.

Bila je ovo najbolja ekskurzija ikada, koja će nam dugo ostati u lijepom sjećanju na školske dane.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju