preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Natječaji za IUN

 

Upisi 2020./2021.

Natječaji

natjecaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan nenasilja
Autor: Željka Ninčević, 2. 10. 2020.

Međunarodni dan nenasilja obilježava se 2. listopada svake godine jer se na taj dan rodio Mahatma Gandhi, jedan od vođa pokreta za neovisnost Indije i začetnik filozofije nenasilnog otpora. Naime, Mahatma Gandhi je u životu na vlastitoj koži puno puta doživio nasilje i odlučio je postati borac za ljudska prava. Narod mu je dao to ime, koje u prijevodu znači -velika duša-.

I u našoj školi obilježili smo radionicama ovaj važan dan i još jednom se podsjetili kako je ovo aktualna tema i danas, 150 godina nakon rođenja ovog velikana. Njegova izreka je postala poruka koju na ovaj dan želimo posebno istaknuti: ''Sila je oružje slabih, a nenasilje oružje jakih.'' Kroz riječi i crteže, predstavnici Vijeća učenika te učenici drugog i trećeg te sedmog razreda, zajedno s pedagoginjom i razrednicama poslali su poruku o važnosti nenasilja.

I učenici 4. razreda su obilježili ovaj važan dan. Pročitali su poučnu priču "Juha od bundeve", te su, razgovarajući o pročitanom, osvijestili važnost suradnje, prijateljstva i tolerancije. Zatim su nacrtali lončić sa sastojcima potrebnim za prijateljstvo. Pogledajte njihove uratke.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju