preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Mrežni školski list

Natječaji za IUN

 

Upisi 2020./2021.

Natječaji

natjecaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
#ErasmusDays #ErasmusIdeDalje #Erasmus
Autor: Željka Ninčević, 16. 10. 2020.

Sukladno preporukama Agencije za mobilnost i programe EU, Dane Erasmusa smo obilježili i ekološkim temama. Naši učenici su nakon zanimljive prezentacije (link) i razgovora potpisivali Obećanje za klimu:

Obećavam da ću se potruditi smanjiti emisiju stakleničkih plinova koje sam prouzročio i smanjiti svoj osobni klimatski otisak za pola u roku od deset godina ili brže.

Da bih postigao  svoj cilj, obratit ću pažnju na klimatski otisak svoje potrošnje energije, putovanja, prehrambenih navika, elektroničkih uređaja i kućanskih aparata, kao i na vlastitu financijsku uštedu. Donosit ću odluke s niskim udjelom C02 gdje god je to moguće.

Obećavam da ću razmotriti mogućnost rješavanja svog neizbježnog klimatskog otiska nadoknađivanjem emisija koje ne mogu smanjiti kako bih sada postao klimatski neutralan.

Podijelit ću svoja iskustva sa svojom obitelji, prijateljima i kolegama i potaknuti ih da i oni potpišu obećanje.

Potpisivanjem  Obećanja za klimu  šaljem poruku donositeljima odluka, tvrtkama i svim razinama društva da provode ambiciozne politike i prakse kojima se sprečavaju štetni učinci klimatskih promjena i osiguravaju životni uvjeti čovječanstva, kako je obećano u Pariškom sporazum o klimatskim promjenama iz 2015. Godine.

Ukoliko i vi želite učiniti isto, prijavite se na stranici climatepledge.global

Snimili smo i zanimljivi videouradak na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom, ruskom i ukrajinskom jeziku. Pogledajte!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju