preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Korisni linkovi

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na logo kviza koji se nalazi u desnom stupcu školske web stranice.

 

 

 

 

Kamo poslije OŠ?

Natječaji za IUN

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava - Botanički vrt škole Ostrog i Muzej grada Kaštela
Autor: Željka Ninčević, 3. 5. 2017.

Danas smo posjetili Botanički vrt smješten u Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću. U njemu raste preko 1000 biljnih sorti podrijetlom sa svih strana svijeta, pretežno mediteranskog i suptropskog podneblja. Vidjeli smo tako sekvoju, ginko, cikas, bambus kojim se hrane koale, kaloper, aloa veru, rutu, mirišljavu mirtu te mnoge druge biljne vrste o kojima nam je sve ispričala djelatnica OŠ Ostrog. Koliko samo pažnje i ljubavi je uloženo u podizanje i održavanje vrta. Posjetili smo i staklenik u kojemu su mnoge biljke uspješno preživjele zimu.

Sljedeća postaja nam je bio Muzej grada Kaštela. Uz stručno vodstvo, razgledali smo stalni postav muzeja. Naučili smo kako su se stanovnici dvorca Vitturi branili od napada Turaka, kako je izgledala velika škrinja za "dotu" mlade kaštelanke, vidjeli prapovijesnu, antičku i srednjovjekovnu zbirku predmeta nađenih na području Kaštela. Na kraju smo crtali grb vlastite obitelji po uzoru na grbove plemenitaša davnih vremena. 

Više u Foto - galeriji!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju