preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slatine

Login
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

 

 

Natječaji za IUN

 

Kamo poslije OŠ?

Pedagoški kutak
PEDAGOŠKA RADIONICA ZA RODITELJE
Nataša Trebotić / datum: 17. 5. 2018. 09:31
 

U utorak 22.05.2018. u 15.30 sati održana je posljednja ovogodišnja radionica u okviru projekta "Zanimanje- roditelj".

 

Uz dijeljenje iskustava i ovaj put smo došli do novih spoznaja o sebi i svom roditeljstvu.

 

Sudionice radionica od Škole su dobile prigodne zahvalnice te proizvode naše zadruge Prizidnica; maslinovo ulje i razglednice.

HVALA RODITELJIMA: Heleni Miše, Vedrani Grgurević,Mariji Ćorvila, Ivani Uvalić i kolegici Josipi Parčina na vrijednom sudjelovanju u radu!

 


[OPŠIRNIJE]Pjat pun jubavi i zdravja
Nataša Trebotić / datum: 19. 4. 2018. 07:49

Drugu godinu zaredom prikupljamo za Marijine obroke. Uz zabavu i druženje pomažemo potrebitima!

Budite dio humanitarne priče potekle od učenika.

DOBRODOŠLI 5. svibnja u naše Slatine!


[OPŠIRNIJE]RADIONICA ZA RODITELJE - 12.04.2018.
Nataša Trebotić / datum: 11. 4. 2018. 11:53

Želite li biti ili dosljedniji ili bolji RODITELJi, dobrodošli na radionicu Zanimanje - roditelj 12.04.2018. U 15.15  h u Osnovnu školu "Slatine".
Potvrdite svoj dolazak putem e-maila: natasa.trebotic@gmail.com

 

HVALA RODITELJIMA: Heleni Miše, Vedrani Grgurević,Mariji Ćorvila, Ivani Uvalić i kolegici Josipi Parčina na vrijednom sudjelovanju u radu!

 


[OPŠIRNIJE]RADIONICA ZA RODITELJE - 27.03.2018.
Nataša Trebotić / datum: 20. 3. 2018. 12:19

DOBRODOŠLI NA RADIONICU Zanimanje -roditelj 27.03.2018. U 15.00 SATI u Osnovnu školu "Slatine".
Potvrdite svoj dolazak putem e-maila: natasa.trebotic@gmail.com.

HVALA DVJEMA MAMAMA koje su se prošli tjedan pridružile grupi i sad nas je 5 u skupini!

Što kažu rezultati istraživanja?

Dosljedan roditelj odgaja neovisno i nenasilno dijete! Stoga poradimo na svom roditeljstvu!


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Nataša Trebotić / datum: 28. 2. 2018. 17:01

Danas smo na poseban način obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Svi smo se obukli u ružičasto i fotografirali kao znak podrške nenasilnom ponašanju. Na prevenciji nasilnog ponašanja u našoj školi se radi redovito sa svim subjektima odgojno - obrazovnog procesa (tzv. pedagoški trokut roditelj-škola-dijete). Svako ruganje i napadanje smatra se suptilnim oblikom zlostavljanja koje katkad ostavlja posljedice gore od udaraca. Uz niz radionica s učenicima na satu razrednika, od 2011. godine provode se i pedagoške radionice za roditelje.

Ukoliko vi kao roditelj posumnjate da je vaše dijete žrtva nasilja, ali i ukoliko je i samo nasilno prema drugoj djeci, obvezno o tome obavijestite razrednika, ravnatelja i stručnu službu Škole kako bi mogli pravovremeno djelovati u najboljem interesu svih učenika.


[OPŠIRNIJE]PRIPREMAMO SE ZA DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Nataša Trebotić / datum: 23. 1. 2018. 13:20

[OPŠIRNIJE]PROJEKT "ZANIMANJE RODITELJ"
Nataša Trebotić / datum: 12. 9. 2017. 09:53

Ovogodišnjim radionicama prisustvuju mame naših učenika: Marija Ćorvila, Helena Miše i Vedrana Rubelj-Grgurević. Mame vrlo rado sudjeluju u svim radioničkim aktivnostima, daju prijeldoge, uče drugačije modele komunikacije s djecom. Otvorene su educiranju i putem stručne pedagoške literature iz školske knjižnice, a na temu roditeljstva i osobnog rasta i razvoja.

Vremenik radionica tijekom 1. polugodišta:

- listopad (3.10., 17.10. i 26.10.), studeni (7. 11., 21.11.), prosinac (5.12.)

- utorkom, svaki drugi tjedan, od 15.00 do 16.30 sati

- iznimno četvrkom od 14.00 do 15.30 sati

Ovaj projekt pedagoških radionica odvija se od 2012. godine a teme su odgojne; dosljedno roditeljstvo, ti i ja poruke, kreiranje slobodnog vremena djece i mladih, ovisničko ponašanje i vršnjačko nasilje i sl.


[OPŠIRNIJE]17.10.2017. EKIPA TV JADRAN SNIMA NAŠU RADIONICU!
Nataša Trebotić / datum: 11. 10. 2017. 09:54

Poštovani roditelji,

Budite i Vi dio radionice u utorak 17.10. u 15 sati kada će nas doći snimati ekipa TV Jadran.

Na osobit način pozivam mame koje su dio radionica ove godine ali i sve roditelje željne lijepog druženja i potpore učenju i osnaživanju u roditeljskim vještinama.

Kako bismo mogli isplanirati učionicu molim potvrdite mi svoj dolazak putem telefona, elektronskim putem (na email natasa.trebotic@gmail.com) ili direktno u uredu.

Unaprijed hvala

Vaša pedagoginja


[OPŠIRNIJE]NAŠE UČENIČKO VIJEĆE
Nataša Trebotić / datum: 27. 9. 2017. 09:48

Na satovima  razrednika tijekom rujna bilo je vrlo živo i demokratsko ozračje. Naime, izabrani su članovi učeničkog vijeća naše škole. To su:

Emanuela Škrobica, 1.r.
Lana Slamić,  2. i 3.r.
Matea Fidler, 4.r.
Karlo Franić, 5.r.
Emanuela Žižić, 6.r.
Emma Uvalić, 7.r.
Isabella Garić, 8.r.
Na prvoj sjednici Učeničkog vijeća za predstavnicu Škole u Dječjem gradskom vijeću Grada Splita  izabrana je Isabella Garić a za njezinu zamjenicu Emma Uvalić.
 
Čestitamo svim izabranim učenicima i veselimo se našim mjesečnim susretima i zajedničkom radu i rastu!
 

[OPŠIRNIJE]BUDI I TI DIO VIJEĆA UČENIKA (pročitaj poruku i klikni na sličicu)
Nataša Trebotić / datum: 7. 9. 2017. 12:41

Dragi učeniče, draga učenice,

Na satu razrednika i ti biraš predstavnika/-icu za Vijeće učenika. Kandidaturu za Vijeće možeš sam/sama sebe predložiti, a može te predložiti i prijatelj iz razreda. Glasovanje je pismeno i tajno.

Važno je biti u Vijeću učenika jer osim što imaš mjesečne sastanke s pedagoginjom i ostalim članovima Vijeća, imaš i pravo prijedloga ideja za projekte koji mogu ići dalje prema Učiteljskom vijeću. Nadalje, možeš postati i predstavnik/-ica naše Škole u Gradu Splitu i time doprinijeti u nastojanju da se za naše projekte i rad dobiju i financijska sredstva. Ono što je sigurno jest da ćeš puno naučiti o svojim pravima i odgovornostima, osnažiti komunikacijske vještine i imati utjecaj na zbivanja u školi.

 


[OPŠIRNIJE]15.11. - 15.12. Mjesec borbe protiv ovisnosti
Nataša Trebotić / datum: 12. 12. 2017. 09:53

Pedagoginja je održala radionicu s učenicima sedmog razreda na temu Navike, osjećaji i ovisnosti. Učenici su jako lijepo reagirali, a posebno ih je zainteresiralo i obradovalo raditi prema upitnicima iz Priručnika "Socijalne vještine za tinejđere".

Budući da je ovo i mjesec darivanja, temu smo povezali s pomaganjem i darivanjem drugome. Razmišljali smo i pisali na koje sve načine može svatko od nas postati dio "grupe za pomoć". Učenici su se prisjetili situacija kad su nekome pomogli bilo vršnjacima u učenju, bilo roditeljima u kućanskim obvezama.

Zaključili smo koliko je zapravo važno dobro organizirati svoje slobodno vrijeme kako bismo imali što manje prigoda za razvijanje ovisničkog ponašanja. Naime, put prema agresivnosti i ovisnosti uvijek ide iz nedosljednog ponašanja. Stoga je i radionica za roditelje u ovom mjesecu bila posvećena ustrajnijem i dosljednijem roditeljstvu. 

U ovom mjesecu smo imali i kreativne radionice na Dan škole, te smo i na taj način doprinijeli ne samo ekološkom odgoju učenika, već i poticanju zajedničkih aktivnosti koje neminovno povezuju djecu, roditelje i djelatnike Škole a smanjuju broj prigoda za razvoj neželjenih oblika ponapšanja.


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA i ŠKABRNJE
Nataša Trebotić / datum: 17. 11. 2017. 11:52

17.11. uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u dvorištu škole zapalili smo svijeće i odgledali film o padu Vukovara. Prostor škole uredili su učenici izradivši plakate o braniteljima i simbolima ovog grada heroja. 

Ostali smo u tišini i dubokom suosjećanju prema svim žrtvama ovog razornog rata. Osobito nas je dirnula priča o vukovarskoj bolnici u kojoj se pomagalo svima bez obzira na nacionalnu pripadnost i to u nemogućim uvjetima neprekidnog granatiranja grada.

Gledanjem filma i edukacijom učenika o ovom za hrvatsku slobodu ključnom događaju učimo djecu suživotu i mirnom rješavanju sukoba, otvorenosti i prihvaćanju drugoga, te nastojimo u njima odgojiti plemenitost i opraštanje.

Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali i primili prvi poljubac, netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste Vi 

Siniša Glavašević

 


[OPŠIRNIJE]16.11. MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE
Nataša Trebotić / datum: 15. 11. 2017. 13:00

Prošetajte našim školskim hodnicima i pogledajte pano ispred zbornice na kojem su radovi učenika o toleranciji.

Naime, ove godine smo uistinu obojili svijet šarenim bojama tolerancije. Crteži i sastavi naših učenika pričaju priču o prihvaćanju novih učenika, o empatiji i pomaganju djeci s teškoćama i svim osobama s posebnim potrebama.

Osobito su nas razveselile "ruke" naših drugaša i trećaša koji su ispisali po čemu je to svatko od njih drugačiji i poseban.

Uz to veliku važnost u okviru sata razrednika, učeničkog vijeća i aktivnosti školskog preventivnog programa tijekom cijele pedagoške godine pridajemo nenasilnom i tolerantnom ponašanju.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVAMO DJEČJI TJEDAN od 2. do 8. listopada 2017.
Nataša Trebotić / datum: 2. 10. 2017. 10:19

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez DND-u suradnji s DND u gradovima i općinama već više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan.

Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ (ponedjeljak – prvi dan u Dječjem tjednu).

Nizom pedagoških radionica o Konvenciji o dječjim pravima u svim razredima naše škole i mi ćemo doprinijeti ovom važnom tjednu.

 

 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju